rapoarte, evaluare psihologica, examinari psihologice

Ce este si ce face un psiholog clinician

Exista numeroase confuzii care se fac in legatura cu psihologul si psihologia, mai ales in ceea ce priveste specializarile psihologului, consilierea, psihoterpia si psihiatria.

Psihologul clinician este un psiholog care face evaluari clinice si diagnoze referitoare la sanatate si boala, prin folosirea unor instrumente ca interviul, observatia si a testelor specifice (teste pentru depresie, anxietate, teste de personalitate etc). Este licentiat in psihologie si specializat in psihologie clinica.

Psihologul clinician investigheaza factorii psihologici cu relevanta pentru sanatate si boala si mecanismele implicate. Este cel care evalueaza prin interviu clinic si testare psihologica diagnosticul bolilor psihice stabilite de psihiatri si construieste tabloul clinic al bolii psihice. Face interventii psihologice  ajutandu-l pe client sa inteleaga problemele cu care se confrunta, lucreaza cu el aplicand tehnici validate stiintific, face terapie suportiva, dezvoltare personala si autocunoastere, terapii de relaxare, astfel incat clientul sa functioneze cat mai adaptat vietii pe care o are.

Ce presupune evaluarea psihologicå? citeste mai mult ...