• atunci cand simtim ca suntem la pămant, cand ne simtim coplesiti de probleme zilnice si, mai ales, atunci cand capacitatea noastra de a functiona zi de zi este diminuata.
  • cand tot ce simti este la intensitate maxima - presupui ca se va intampla ceva rau atunci cand apare o situatie neprevazuta? - aceasta forma intensa de anxietate, in care fiecare ingrijorare este exagerata poate fi un indiciu ca ar fi bine sa cauti un ajutor de specialitate
  • cand ai suferit o trauma si iti ocupa toate gandurile - durerea pierderii unui om drag, o despartire sau pierderea locului de munca pot fi evenimente in care ar trebui sa cauti ajutorul unui terapeut. Cu toate ca tindem sa ne gandim ca toate acestea vor trece de la sine, de multe ori nu se intampla asa. Durerea cauzata de o pierdere pe unii oameni ii poate impiedica sa functioneze si se pot izola de prieteni si familie. Alti oameni tind sa raspunda sentimentelor de durere intr-o maniera agitata: hiper-socializare, inabilitatea de a mai sta singur, pierderea somnului.
  • atunci cand ai dureri de cap inexplicabile si un sistem imunitar scazut - cercetarile confirma faptul ca stresul se poate manifesta sub forma multor tulburari la nivel fizic: stomac permanent deranjat, dureri de cap, raceli frecvente, libido scazut, contractii involuntare ale muschilor, dureri de gat, etc.
  • cand consumi in mod exagerat bauturi alcoolice sau alte substante si/sau ai schimbari ale apetitului (mananci prea mult, mananci prea putin) - poate fi un semn ca vrei sa amortesti sentimentele carora nu le mai poti face fata.
  • cand primesti avertizari de la serviciu - daca nu te mai poti concentra si te simti rupt de toate, daca nu mai poti indeplini sarcinile care inainte ti se pareau usoare, este timpul sa discuti cu un specialist.
  • cand nu mai gasesti placere in nimic, in special in lucrurile care inainte iti faceau placere.
  • cand cei de langa tine incep sa-si faca griji in legatura cu tine -nu ezita sa iei in considerare opinia celor apropiati deoarece ei pot observa schimbari in tine pe care tu nu le poti identifica.

Daca te confrunti cu unele dintre problemele de mai sus, nu ezita: CONSULTA PSIHOLOGUL ACUM !

Impreuna vom gasi cele mai eficiente solutii care te vor ajuta sa le depasesti si totodata vei sti cum sa le recunosti si sa le gestionezi in viitor, cand acestea vor dori sa apara din nou in viata ta.

NU DEVENI SCLAVUL PROPRIILOR PROBLEME ! FII STAPAN PE VIATA TA !